Krůtí řízky v bramboráku

6.10.2008
Potřebujeme:

8 plátků krůtích řízku, 3 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce mléka, 4-5 velkých brambor, olej na smažení, petrželka, pepř, sůl

Jak na to:

Brambory oloupte, nahrubo nastrouhajte, tekutinu vytiskněte a slijte. Maso zlehka naklepte, osolte a jemně opepřete. Plátky obalte v mouce, vejci av nastrouhaný bramborách. Dobře přitiskněte.
V hlubší pánvi zahřejte olej a vyprážajte v něm obalené řízky z obou stran po 7-8 min. Při obracení dávejte pozor, aby se vám brambory neolupovali.
Podávejte se sterilizovaným zeleninou a vařenými bramborami. Brambory ozdobte sekanou petrželkou.

Autor receptu: Ivus

Podobné recepty:

Krůtí řízky s broskvovým karamelem, Krůtí řízky s broskvovým karamelem, Krůtí prsa s broskví, Krůtí řízky v chmýří, Krůtí řízky s broskvemi a mandlemi