Bramborová kaše s masem a zelím

Potřebujeme:

2 lžíce olivového oleje, 1 velká oloupaná cibule nasekaná na hrubo, 350 g zelí nakrouhaného na hrubo a 3 minuty blanšírovaného, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky sušené majoránky, 350 g studené hovězí nebo jehněčí pečeně sekané na hrubo, 650 g bramborové kaše

Jak na to:

Na pánvi rozpálíme polévkovou lžíci oleje a na mírne ohni na něm podusíme cibuli do měkka přidáme zelí, sůl a majoránku a pečeme 2-3 minuty.
K zelí přidáme maso a brambory a pečeme ještě 5 minut. Pak směs opatrně obrátíme a pečeme 5 minut i po druhé straně.
Když je pokrm z obou stran hnědý a chřupavý, rozkrájíme ho na dílky a podáváme se salátem z mrkve, celeru, jarní cibulky a ředkviček.

Podobné recepty:

Zapečená bramborová kaše, Králík na zázvoru, Drietomská kaše, Sekaná ze zelí, Kedlubnová omáčka s bramborami