Vepřové maso s mkrvou

Potřebujeme:

600 g vepřového masa z kýty, olej, 1 cibule, sůl, 1 PL strouhané mrkve, 40 g másla, 40 g hladké mouky, pepř, nať

Jak na to:

Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené maso, sůl, podlijeme vodou a přikryté dusíme do poloměkka.
K masu přidáme nastrouhanou mrkev a dodusíme do poloměkka. Z másla a mouky uděláme svetlú jíšku, podlijeme troškou vody a přidáme k masu. Dochutíme pepřem, natí, v případě potřeby přilijeme ještě trošku vody a krátce necháme přejít varem.
Podáváme s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Vepřové masíčko po znojemsku, Vepřové maso, Vepřové na kmíně, Vepřové na houbách, Vepřové karbenátky s houbami