Bramborový guláš

Potřebujeme:

asi 5 brambor, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 1 paprika, 2 rajčata, 1 lžíce hladké mouky, 1-2 stroužky česneku, mletá sladká paprika, drcený kmín, majoránka, sůl

Jak na to:

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory, nudličky papriky, plátky rajčat (před přidáním je můžeme přelít horkou vodou a sloupnout) a osmahneme. Posypeme mletou paprikou, kmínem, majoránkou, osolíme zalijeme vodou a povaříme. Dochutíme prolisovaným česnekem a podáváme s chlebem nebo pečivem.

Autor receptu: Lucie Kuřímská

Podobné recepty:

Zelný guláš, Smetanovo-bramborový guláš, Bramborový guláš, Bramborový guláš s hlívou, Chřestový guláš