Rychlý boršč

Potřebujeme:

vodu,půl kg hovezího masa na polévku,půl kg libovějšího bůčku,10 dkg anglické slaniny,velkou sklenici červené sterilované řepy,nejlépe na kostičky,půl sklenice nebo sáčku kysaného zelí,4 větší brambory,2 velké čerstvé mrkve,2 petržele, půl celeru menšího, 1 cibule velká,malý rajský protlak,bobkový list,nové koření,sůl pepř,cukr,ocet,zakysanou smetanu.Toto je množství na 4 l polévky

Jak na to:

maso nakrájíme na kostičky,dáme vařit nejlépe na půl hod. trochu osolené do papiňáku. Nakrájíme si brambory na kostičky a dáme vařit do poloměkka,nakrájíme si koř. zeleninu,cibuli a slaninu na kostičky ,přidáme rajský protlak a osmahneme na pánv i.Když je maso měkké přidáme k němu pokrájené zelí,brambory,zeleninu a vyklopíme celou sklenici řepy i s nálevem do polévky,přidáme bobkový list,a všechno koření a můžeme dát 1-2 bujony,vodu-podle množství polévky jaké chceme. necháme ještě tak 10 min povařit a popřípadě dochutíme octem a cukrem,ale většinou to díky nálevu z řepy není potřeba.A do talíře přidáme lžíci zakysané smetany.

Podobné recepty:

Opilé kuřecí závitky a rychlý jablkový kompot, Boršč, Ukrajinský boršč, Chleba, Ukrajinský boršč