Kotlety v alobalu

Potřebujeme:

Kotlety, brambory, cibule, česnek, kmín, sůl, olej (tuk) alobal

Jak na to:

Připravím si alobal o velikosti cca 50cm na (šíře alobalu).
Naklepu kotlety, osolím a položím doprostřed alobalu. Na to položím na plátky rozkrájené cca 2 - 3 stroužky česneku, na kolečka rozkrájenou jednu střední cibuli (maso by mělo být pod cibulí schované), na to na plátky nakrájené syrové brambory,tak aby nám udělaly mohylu. Brambory posolím, pokmínuji a pokapu olejem.
Pak alobal složím přes utvořenou mohylu. Alobal po stranách složím směrem nahoru na balíček, jinak nám všechna šťáva v průběhu pečení vyteče.
Dám na plech a peču při teplotě 250 oC. Po půl hodině pečení plech otočím. Po hodině zkusmo rozbalím jeden balíček (pozor ať se neopaříte) a nadzvednu maso, pokud je ze spodu pěkně červené můžete servírovat, pokud je bledé, ještě nechte cca 20 minut dopéct.

Podobné recepty:

Kotlety pečené v alobalu, Kotlety se sýrem, Kotlety mňam, Kotlety na hermelínu, Gaskoňské kotlety