Kuře pěti vůní

Potřebujeme:

1 kuře cca 850 g, 1 šálek sójové omáčky, skořicová kůra v celku, 1 kávová lžička soli, 2 polévkové lžíce pokrájené cibule, 1 kávová lžička mletého zázvoru, 1 vrchovatá polévková lžíce škrobové moučky, 1 kávová lžička posekané pažitky, 2 šálky kuřecího vývaru, olej.

Jak na to:

Omyté a vykuchané kuře rozsekáte na větší porce a vložíte do vařící slané vody. Když už jsou téměř uvařené, ponoříte je do sójové omáčky a na horkém oleji opékáte po všech stranách asi 3 minuty. Jakmile zezlátnou, vyjmete je a poskládáte do kastrolu. Zalijete kuřecím vývarem, přidáte polévkovou lžíci sójové omáčky, sůl, pokrájenou cibulku, mletý zázvor a skořici a povaříte ve vodní lázni půl hodiny. Potom kuře vyjmete, ze šťávy odstraníte skořici, zahustíte škrobovou moukou, povaříte a nalijete na kuře připravené na teplé míse. Posypete pažitkou.

Podobné recepty:

Kuřecí masíčko na jablkách a pomerančovém džusu, Čínské masové kuličky, Faraónovo kuře s medem, zázvorem a vůní růží, Kuře na pivě, Pařížský kapric