Pařížský kapric

Potřebujeme:

Těsto: 5 vajec, 10 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva
Náplň: 5 bílků, 20 dkg krystalového cukru
Poleva: 2 lžíce kakaa, 7 dkg másla (Palmarín)

Jak na to:

Bílky z pěti vajec vyšleháme, přidáme po jednom žloutku a jemně zamícháme mouku s práškem do pečiva. Upečeme ve vyhřáté troubě. Nádivku uděláme z pěti bílků, které nad párou vyšleháme do tuha s 20 dkg krystalového cukru (asi 5 minut). Spustíme 7 dkg másla a promícháme s 2 lžícemi kakaa a natřeme na náplň.

Podobné recepty:

Pařížský krém, Pařížský krém, Zákusek s hroznem a pařížským krémem, Čokoládový dort s pařížským krémem, Pařížský krém