Šleh s kyselými okurkami
22.4.2008

150g hovězího zadního nebo roštěné/může být i vepřové/,cca 6/8kyselých okurek, 1ks rajče,1/2 paprika,1/2 cibule, 3dcl smetana ke šlehání,hořčice,kečup,sůl,pepř.surovina na 1 porcy
Jak na to:Maso nakrájíme na nudličky,okořeníme solí a pepřem,na rozpálenou pánev dáme spolu s cibulí nakrájenou na polokočeka,orestujeme,přidáme na kostičky nakrájené rajče a na nudĺičky nakrájenou papriku/kapii/chvíli restujeme,přidáme lžíci hořčice a lžíci kečupu a na kolečka nakrájené kys,okurky,zalijeme smetanou,necháme chvíli dusit,do změknutí masa,mýcháme....dle chuti dochutíme solí,pepřem.
Příloha:
rýže,opečené baranbory,pečivo
Brambory s pohankou, Kachní játra s jablky, Kuřecí prsa na bílo, Grilovaná hovězí roštěná se sardelovou pastou, houbovÁ pohÁdka