Vepřové ve šlehačce
25.4.2008

asi 8 větších brambor, 2 kelímky šlehačky, několik plátků vepřové kotlety (asi 4), sůl, sladká paprika
Jak na to:Vepřové plátky naklepeme, vložíme do misky a zalijeme smetanou. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a opaprikujeme, a rozdělíme na dvě poloviny. první polovinu naskládáme do pekáčku. Tu poklademe plátky masa a zalijeme zbylou šlehačkou, a navrstvíme druhou polovinu brambor. Pečeme asi dvě hodiny v troubě předehřáté na 250 stupňů. Před dopečením necháme asi deset minut odkryté, aby se vytvořila kůrčička.
Podobné recepty:Vepřové maso ve šlehačce, Vepřové kotlety s bramborem na šlehačce, Rychlá šlehačková bábovka, Vepřové kotlety, Kotlety ve šlehačce