Vepřové maso na houbách
Vepřové maso ( kotleta, kýta i krkovice ), cibule, olej, kmín, houby ( mražené nebo čerstvé anebo sušené ), 1 kostka masoxu, hladká mouka
Jak na to:Připravuju v papiňáku. Maso si naklepu, trochu osolím a posypu paprikou nebo maso nakrájím na kostky. Na oleji osmahnu cibulku a přidám maso buď plátky kotlety nebo kostky, orestuju a přídám kmín a houby, za stálého míchání chvilku orestuji ( když jsou houby zmrzlé, tak po dobu než se rozmrazí ) a podleju vodou a přidám masox. Zavřu papiňák a vařím tak 20 - 30 min aby bylo maso měkké ( když dělám z hovězího tak 30 - 45 min ).Když dělám ze sušených hub, tak si je namočím a povařím asi 20 min a na maso naleju i s vodou.Po otevření papiňáku, zahustím hladkou moukou a podávám s bramborem , s rýží nebo knedlíkem.
Podobné recepty:Vepřové na houbách, Vepřové maso na houbách, Vepřové kostky na houbách, Vepřové řízky na houbách, Vepřové na houbách