Hovězí tokáň na majoránce
5.5.2008

1/2 kg hovězího masa, 50 g slaniny, cibuli, 2 dl bílého vína, 2 dl kysané smetany, majoránku, pepř, stroužek česneku, sůl
Jak na to:Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a pak na proužky. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na rozškvařené slanině, přidáme koření a maso a opečeme ze všech stran. Mírně podlijeme vínem smíchaným s vodou a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme utřený česnek. Podléváme vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Měkké maso zahustíme smetanou a ještě chvíli podusíme. Jako příloha se výborně hodí těstoviny nebo noky.
Podobné recepty:Hovězí tokáň, Kořeněný hovězí tokán, Králík na majoránce, Hovězí tokáň, Krůta na majoránce