Medové perníčky

Potřebujeme:

Těsto : 1 000 g obyč. hl. mouky ( polosvětlá, T650 ),500 g medu,300 g cukr krystal, 1/4 l vody,2 celá vejce, 2 pol. lžíce perníkového koření, 3 káv. lžičky jedlé sody.Sníh na zdobení : 2 bílky 250 + 150 g cukru moučka 2 - 3 x prosátého citrónová šťáva dle potřeby

Jak na to:

Těsto Med, cukr a vodu převaříme, vařechou horké zpracujeme s prosátou moukou a perníkovým kořením. Do téměř vychladlého těsta přidáme vejce a sodu smíchanou s trochou mouky. Těsto dobře rukama zpracujeme a necháme alespoň 5 hodin odležet. Pak rozválíme na asi 5 mm plát, vykrajujeme tvary a ukládáme na vymaštěný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů. Upečené perníčky horké potíráme celým rozšlehaným vejcem a na rovné ploše necháme vychladnout.SníhZ bílků vyšleháme sníh, do kterého postupně přidáváme 250 g cukru a asi jednu lžičku citr. šťávy. Pak do pěny vařečkou vmícháme dalších asi 150 g cukru a třeme na požadovanou hustotu. Ředíme citr. šťávou.

Podobné recepty:

Rychlé medové perníčky, Medové řezy, Medové řezy, Perníčky, Měkké perníčky