Telecí plátky na sardelích

Potřebujeme:

600 g telecího masa z kýty (nakrájené na plátky), 1 lžíce hladké mouky, 100 g másla, 2 sardelky, 20 g másla, 1-2 lžíce sekané zelené petrželky, sůl dle chuti, voda na podlití

Jak na to:

Telecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme 100 g máslo, vložíme plátky masa a opečeme po každé straně 4 minuty. Vyjmeme, dáme do misky, šťávu vysmahneme a přidáme část sardelového másla, které jsme připravili utřením 20 g másla a 2 sardelí. Přidáme sekanou petrželku, promícháme a krátce povaříme. Nakonec dle chuti osolíme. Podáváme horké a na každý plátek položíme kousek sardelového másla.
Podáváme s rýží nebo vařenými brambory.

Podobné recepty:

Telecí řízky po boloňsku, Telecí kotlety na modenský způsob, Plnění telecí řízek, Telecí rolka, Telecí plátky na slanině