Pivovarsky tokaň
4 plátky libového vepř.masa, 2cibule ,1lžíce vepř.sádla, 4stroužky česneku, 1lžíce sladké papriky, 1šálek světlého piva, 1čerstvá červená paprika, vývar nebo teplá voda, strouhaný tvrdý sýr,sůl
Jak na to:Na tuku zpěníme cibuli,přidáme maso nakrájené na hranolky a prudce je opečeme. Poprášíme hl.moukou a necháme 1/2min. za stálého míchání zasmahnout. Potom maso osolíme,přidáme utřený česnek,mletou papriku,zamícháme,podlijeme pivem a horkou vodou(nebo vývarem) a zvolna dusíme do měkka.Když je maso měkké,přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku a jěště chvíli povaříme.Na talíři posypeme strouhaným sýrem. Podáváme třeba s rýži (kari) a zeleninovým salátem.
Podobné recepty:Bratislavský tokáň, Hovězí tokáň, Hovězí tokáň na majoránce, Hovězí tokáň, Kořeněný hovězí tokán