Ožralé kuře

Potřebujeme:

1 celé kuře (cca 1,5kg), 1 plechovka piva, 0,5 lt černého piva Nálev:2 lžíce medu, 3 lžíce oleje, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vinného octa, 4 stroužky nasekaného česneku, 1 lžička chilli v prášku, 1 lžíce sladkokyselé červené chilli omáčky a sůl

Jak na to:

V pánvi prohřejeme ingredience na nálev. Omyté kuře jím potřeme a zalijeme a necháme minimálně hodinu marinovat. Vezmeme plechovku piva, otevřeme jí, cca 1 deci upijte a poté ostrým nožem vytvořte ve víku ještě další dva otvory. Plechovku dejte na plech, podložte nejlépe pečícím papírem. Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem.Kdo si rád hraje může, jako já, upravit pózu kuřete do libovolné polohy, jediná podmínka je, že musí pořád sedět.Nyní vložte plech i s kuřetem do trouby a pečte jej při 180°C cca 35 minut.Tak a máme hotovo, kuřátko je krásně dozlatova propečené, takže jej vyndáme z trouby, dvěma papírovými utěrkami přidržíme, zaklepeme a plechovka se vlastní vahou sama vysune.

Podobné recepty:

Ožralé kuře na plechovce, Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře