Ožralé kuře na plechovce

Potřebujeme:

1 celé kuře (cca 1,5kg) 1 plechovka piva 0,5l
Nálev:2 lžíce medu, 3 lžíce oleje, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vinného octa, 4 stroužky česneku, 1 lžička chilli v prášku, 1 lžíce červené chilli omáčky, sůl

Jak na to:

Vezmeme celé kuřátko omyjeme a osolíme. Připravíme si omáčku, všechny suroviny dáme asi na dvě minuty prohřát na pánev (česnek krájíme na plátky). Můžete použít jakoukoli omáčku, pokud máte doma jinou oblíbenou, je to na Vás. Kuře vložíme do zapékací misky a polijeme připravenou omáčkou, necháme odstát, podle původního receptu 1 hodinu, já nechávám jeden den. Na plech si připravíme pečící papír, pro zachycení případné šťávy, otevřeme plechovku piva, deci upijeme a ostrým nožem vytvoříme další dva otvory, aby mohlo pivo lépe odcházet. Kuře narazíme na plechovku a postavíme na plech s papírem. Pečeme podle potřeby cca hodinu a 15 minut na 180 stupňů. Já během pečení ještě občas potírám zbylou omáčkou.Po upečení sundáme kuře z plechovky, porcujeme.

Podobné recepty:

Ožralé kuře, Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře