Finský houbový salát

Potřebujeme:

200 g různých druhů hub (spařených, nadrobno pokrájených), 1 lžička balzamikového octa, půl lžičky hrubé soli nebo hořčice, 1 velká červená cibule, 1 sladké jablko, 1 kelímek créme fraiche nebo tvarohového krému, případně kop

Jak na to:

Spařené houby za stálého míchání dusíme, dokud se nevydusí všechna voda. Ochutíme balzamikovým octem, solí, novým kořením a pepřovou směsí. Mezitím oloupeme a očistíme jablko a cibuli a nadrobno pokrájíme. Všechny ingredience smícháme a dle chuti osolíme. Čím kvalitnější houby, tím méně koření je třeba.

Podobné recepty:

Sójové nudle s fazolemi, Houbový salát ze zeleninou, Finský úhoř, Houbový krém, Ruský houbový salát s bramborami