Kuře kung pao

Potřebujeme:

4 kuřecí řízky, 1 malá sojová omáčka, solamyl, 3 vejce, worcester, cukr, voda ( nebo bílé víno), nesolené arašídy, žampióny, zelenina dle chuti, může být i bez zeleniny ( cibule, pórek, pekingské zelí)

Jak na to:

Polozmražené kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, naložíme do vajec a solamylu ( solamylu dáme hodně až 1/2 krabičky), ihned poté maso kousek po kousku smažíme zcela ponořené v rozpáleném oleji - já smažím ve friťáku - bez koše. Na pánvi na troše oleje osmahneme arašídy, žampióny a zeleninu. K tomu přidáme již osmažené maso a zalijeme zálivkou ( do půllitru nalijeme celou sojovku, trochu worcestru, dolijeme vodou nebo bílým vínem a osladíme dle chuti - 10 až 12 polévkových lžic cukru). Celé to asi 3 minuty dohromady povaříme a nakonec zaprášíme solamylem, aby nám to udělalo hustší omáčku.
Tip: maso si můžeme osmažit i den dopředu...

Příloha:
rýže, hranolky, my děláme s bramboráčky

Podobné recepty:

Kachní stehna kung pao, Vegetariánské kung-pao, Kuře na způsob Kung-Pao, Kuře na způsob kung-pao, Kuře na způsob kung-pao