Ořechová roláda

21.5.2008
Potřebujeme:

4 vejce, 4 lžíce moučkového cukru, 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce rozehřátého másla, Krém: 120g másla, 80g moučkového cukru, 120g strouhaných ořechů, 50g strouhaných ořechů na posypání

Jak na to:

Žloutky oddělíme a bílky ušleháme na pevný sníh. Přidáváme po lžících cukr, mouku, žloutky a tekuté máslo. Těsto hned vlijeme na pečícím papírem vyložený plech. Papír potřeme tukem a posypeme hrubou moukou. Těsto vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Po vyjmutí necháme minutu chladnout, pak přikryje utěrkou a svineme do rolády. Necháme vychladnout. Mezitím umícháme máslo s cukrem a přidáme ořechy. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme krémem a opět svineme. Povrch potřeme zbytkem krému a posypeme nastrouhanými ořechy. Krém můžeme zlehčit několika lžícemi kakaového pudingu nebo použít krém v prášku, který je bez tuku.

Podobné recepty:

Medově - ořechová roláda, Plňená roláda, Naprosto dokonalá ořechová roláda, Roláda plněná šlehačkou, Ořechové nebo jablečné rohlíčky