Naprosto dokonalá ořechová roláda

Potřebujeme:

5 bílků,120g = 7 rovných polévkových lžic cukru krupice, 80g nahrubo (lépe vynikne jejich chuť a kontrast se šlehačkou) strouhaných ořechů (jakékoliv)+ 50g na ozdobu,30g = 2 rovné polévkové lžíce hladké mouky,2 šlehačky

Jak na to:

Ušleháme bílky s cukrem (ten přidávám až téměř před došleháním) na sníh, jemně přimícháme mleté oříšky a mouku . Dáme péct na silně pomazaný (máslo, Hera) pečící papír. Pečte rychle, nesmíte jí přesušit. Já jí peču cca 10 min. Upečený plát těsta ihned přikryjeme utěrkou a stočíme do rolády. Pozor je to opravdu horké, raději si vemte chňapku. Stočené nechte vychladnout. Poté uvnitř i navrchu potřete silnou vrstvou pevně ušlehané šlehačky. Navrchu posypeme strouhanými ořechy.

Podobné recepty:

Medově - ořechová roláda, Plňená roláda, Buchta, Roláda plněná šlehačkou, Cukeťáky