Kuře po normandsku

Potřebujeme:

1 kuře rozdělené na porce, 15 g másla, 1 PL oleje, 1 větší kyselejší jablko, oloupané nakrájené na plátky, 1/2 cibule nakrájené na kolečka ,150 ml kuřecího vývaru, 100 ml suchého bílého vína a 100 ml smetany

Jak na to:

Rozehřejeme máslo s olejem a zprudka na nem orestujeme porce kuřete. Vyjmeme a necháme odkapat. Na výpeku opečeme jablko a cibuli, přilejeme víno a vývar. Porce masa vrátíme do kastrolu, přikryjeme poklicí a dáme do vyhřáté trouby na 180C tak na 15 -20 min (než se tekutina vydusí a maso je měkké) Omáčku rozmixujeme, zašleháme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti, popř necháme ještě chvíli na mírném plameni spojit chutě).

Výborné s brusinkami nebo s plátky jablek opečenými na másle....

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Uzené kuře, Pivní kuře, Kuře v římském hrnci, Kuře na pivě plněné zelím