Chřest se šunkou a sýrem

Potřebujeme:

1 kg chřestu, 1 lžíce soli, 4 lžíce másla, 1 lžička cukru, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 lžičky bílého pepře, 1 lžíce sekané petrželky, 200 g vařené šunky a 75 g goudy

Jak na to:

Chřest oloupejte, tvrdé konce odřízněte. Odříznuté kousky povařte 10 minut v 1 l vody, vyberte do plátýnka až vychladnou, pevně vyždímejte.

Vývar z chřestu, sůl, lžíci másla a cukr nechte přejít varem. Chřest postupně povařte ve 3 porcích, vždy 5 minut za prudkého varu, nechte okapat. 3 lžíce másla rozpusťte, zpěňte v něm mouku.

Přilejte 3/8 l vývaru z chřestu, uvařte mírně zahuątěnou omáčku. Chřest dejte do nákypové formy a zalejte omáčkou. Posypte pepřem a petrľelkou, prouľky šunky a nastrouhaným sýrem. Zapečtě v horké troubě, až se sýr roztaví.

Podobné recepty:

Milánský chřest, Chřest s vařenou šunkou a petrželkou, Topinka s chřestem, šunkou a sýrem, Chřestový salát se šunkou, vejcem a rajčaty, Kuřecí maso zapečené s chřestem