Vepřová kýta po pytlácku

750 gramů vepřové kýty, mletá paprika, sůl, 150 gramů žampionů, 100 gramů slaniny, 120 gramů cibule, 50 gramů rostlinného tuku, 4 deci vývaru, 30 gramů hladké mouky
Jak na to:Z kýty nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme a opaprikujeme. Na plátek navršíme nakrájené žampiony, část nakrájené cibule a část na tenké nudličky nakrájené slaniny, zatočíme a upevníme párátky. Na pekáčku na tuku a rozpuštěné slanině zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme točence a po všech stranách orestujeme, trochu podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu poté přecedíme na maso a podáváme.
Podobné recepty:Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřové maso s dvanáctkou, Vepřové maso po uhersky, Vepřová kýta v jemné omáčce, Vepřové maso s hráškem v sýrové omáčce