Chřest se zálivkou
16.2.2009

500 g bílého a stejné množství zeleného chřestu, sůl, 1 paprika, 3 jarní cibule, 1 svazek ředkviček, 3 lžíce octa, 1 lžíce hořčice, pepř, 3 lžíce oleje, 1 lžíce nasekaného estragonu, 750g loupaných brambor
Jak na to:Chřest očistíme, bílý oloupeme všechen, ze zeleného jen silné stonky, odřízneme konce. Bílý chřest vaříme v osolené vodě 15 minut, zelený 10 minut. Zeleninu nakrájíme. Papriku 2 minuty blanšírujeme.
Cibuli a ředkvičky nakrájíme na kolečka, papriku na proužky. Smícháme s octem, hořčicí, solí, pepřem, olejem a estragonem. Zeleninovou zálivku nalijeme na chřest a podáváme s loupanými bramborami.
Milánský chřest, Chřest se smetanou, Vařený chřest s holandskou omáčkou, Chřestová omeleta, Zapékaný chřest