Francouzská čokoládová pěna
3 chemicky neošetřené pomeranče, 750 g hořké čokolády se 70 % kakaa, 18 bílků, 12 žloutků, 1-2 polévkové lžíce cukru
Jak na to:1.Pomeranč pečlivě omyjeme, škrabkou oloupeme kůru a nastříháme jí na tenké proužky. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu a přecedíme.
2.Smícháme cukr, šťávu z pomeranče a proužky z kůry a v rendlíku necháme zkaramelizovat
3.Rozpustíme čokoládu a necháme mírně vychladnout (musí zůstat tekoucí).
4.Ušleháme žloutky a do nich po lžičkách ručně přimícháváme lehce vychladlou čokoládu. Po čokoládě přimícháváme stejným způsobem zkaramelizovanou hmotu. ( Pokud máme robot s jednou metlou, která má možnost míchání nízkou rychlostí srovnatelnou s ruční, můžeme použít )
5.Ušleháme bílky do tuhého sněhu a přimícháváme po lžících do hmoty. Přidáváme po lžících, teď už mícháme ručně a vždy v jednom směru
6.Přendáme do servírovací mísy a dáme na 24 hodin zchladnout.
7.Servírujeme v malých miskách ve tvaru kopečku zmrzliny s lístečky máty.
Čokoládová pěna, Valentýnská čokoládová pěna, Baskická čokoládová pěna, Pěna z lesních plodů, Čokoládová pěna