Pórek zapečený v těstíčku

Potřebujeme:

2 pórky (omyté, nakrájené na kolečka), 250 g mrkve (očištěné nakrájené na kolečka), 150 g mraženého hrášku, 2 čerstvé žampióny (očištěné, nakrájené na plátky), 200 ml vývaru, 4 vejce, 100 g hladké mouky, 250 ml mléka, 2 lžíce másla, půl lžičky prášku do pečiva, špetka muškátového oříšku, sůl, mletý pepř dle chuti

Jak na to:

Do pekáčku vložíme nakrájený pórek, mrkev, žampióny, hrášek, osolíme, opepříme, promícháme, podlijeme vývarem, poklademe vločkami másla a v předehřáté troubě pečeme asi 15-20 minut. Mouku, sůl, pepř, muškátový oříšek, prášek do pečiva smícháme, přidáme mléko a umícháme hladké těsto, do kterého nakonec vmícháme rozšlehané vejce. Podušenou zeleninu připraveným těstem zalijeme a zapékáme dozlatova asi 30 minut.
Podáváme s vařenými brambory nebo bez přílohy.

Podobné recepty:

Zapečený pórek, Zapečený pórek, Kuřecí játra v póru, Zapečený hermelín v listovém těstě, Pórek zapečený s uzeným masem