Vepřové kotlety s bramborem na šlehačce
24.7.2008

2 kg syrových oloupaných brambor,cca 600 g masa -vepřové otlety, kýta, ale zkoušela jsem i kuřecí prsa nebo vykostěná králičí stehna, 3 větší cibule,smetana na šlehání, vymaštěný pekáč, sůl, pepř, sladká paprika
Jak na to:Do vymaštěného pekáčku dáváme po vrstvách plátky brambor a naklepaných plátků masa a vždy bohatě posypeme plátky cibule.Každou vrstvu posolíme a posypeme sladkou paprikou. Podle potřeby opepříme. Přes poslední vrstvu brambor přelijeme smetanu a dáme péct,dokud vrchní brambory nejsou krásně opečené (cca 1 hod).
Podobné recepty:Vepřové maso ve šlehačce, Kotlety ve šlehačce, Segedínské vepřové kotlety, Vepřové ve šlehačce, Křehké vepřové kotlety