Řízky naruby

1 kg libového hovězího (zadní), 40 dkg anglické slaniny krájené, 4 větší cibule na kolečka, sůl, pepř, strouhanka, 2- 3 vejce, olej na slazení
Jak na to:Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
Plátky obalujeme ve strouhance a potom ve vajíčku.
Již v době obalování dáme rozpálit tuk na pánev a ihned z vajíčka řízek vložíme do rozpáleného tuku. Opečeme po obou stranách (celkem asi 6 min).
Do zapékací mísy ( nejraději mám skleněnou) tvoříme vrstvy: anglická slanina, cibule, opečené řízky, opakujeme, končíme anglickou slaninou.
Přikryjeme a vložíme do trouby na asi 40 - 60 minut péct. Až je maso změklé ( píchneme do něj) sundáme pokličku a necháme zapéct kůrku.
trouba je nastavena na střední teplotu při pečení, nechvátáme, nikam nespěcháme.
Nejraději podáváme s novými brambory, které omastíme vypečenou anglickou slaninou.
Řízky naruby, Řízky naruby, Řízky naruby, Kuřecí řízky naruby, Harmonické kuřecí řízky