Pečená kachna plněná cibulkou
1 kachna bez drobů, 4 lžičky mletého zázvoru, sušená kůra ze čtvrt pomeranče, 4 hvězdičky badyánu, 3 lžíce bílého vína, 3 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce oleje, 500 g mladých cibulek i s natí (nakrájených na kousky dlouhé asi 15 cm), 1-2 lžičky moučkového cukru, voda na podlití, sůl dle chut
Jak na to:Kachnu omyjeme a potřeme solí se zázvorem. Badyán, nastrouhanou pomerančovou kúru, víno a sójovou omáčku smícháme. Nalijeme na kachnu a půl hodiny marinujeme. Potom kachnu vyjmeme, necháme odkapat a opečeme ji v pekáči na rozpáleném oleji dozlatova. Polovinu cibulek nacpeme do kachny, druhou polovinu osmahneme na 1 lžíci oleje a dáme pod kachnu na pekáč. Přidáme cukr, marinádu, vodu, uvedeme do varu, přikryjeme a dusíme 20 minut. Potom kachnu otočíme a dusíme znovu 20 minut. Když kachna není měkká, tak ji podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Majoránková pečená kachna, Plněná kachna, Pečená kachna s červeným zelím, Pečená kachna s ovocem, Pečená krmena husa nebo kachna