Dalmátské mušle
24.7.2008

2 kilogramy mušlí, 5 nadrobno nasekaných stroužků česneku, 300 ml suchého bílého vína, 1 rajče, 1 lžíce strouhanky, 4 lžíce zelené petrželky, 4 lžíce panenského olivového oleje, sůl, drcený pepř
Jak na to:Ve velkém hrnci rozpálíme olej s česnekem, vlijeme bílé víno a necháme přejít varem. Přidáme nasrouhané rajče bez slupky a peciček. Vhodíme mušle, posypeme strouhankou, petrželkou a vaříme na velkém plameni přibližně pět minut dokud se neotevřou. Občas hrncem potřásáme. Hotové osolíme, opepříme a podáváme s bílým pečivem.
Podobné recepty:Grilované mušle na jehle, Mušle v koňakové omáčce, Klasické mušle, Mušle s citronem, Mušle na česneku s chilli papričkami