Zelí s klobásou

1kg kyselého zelí, 4 klobásy, 200g anglické slaniny, rajčatový protlak, smetana, cibule, olej, sladká paprika, sůl, cukr, ocet
Jak na to:Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce zpěnit na trochu oleje, zaprášíme sladkou paprikou. Na to dáme zelí, zamícháme a podlijeme vodou a dáme dusit. Mezi tím si nakrájíme anglickou slaninu na kostičky (já tentokrát anglickou slaninu neměla, tak jsem jí tam nedala) a klobásy na kolečka. Po chvíli dušení přidáme slaninu a klobásy a ještě chvíli dusíme. Pak přidáme rajčatový protlak a po chvíli smetanu a ještě chvíli povaříme. Na konec zelí dochutíme cukrem, solí a octem. Záleží jaké zelí použijete, já ho tentokrát dochutila jen cukrem.
Podobné recepty:Zelí s točenou klobásou, Slovenská kapustnica, Kuře se zelím a bramborem, Sedmihradské vrstvené zelí, Myjavské kapustice se švestkami