Rýžový salát s tofu

Potřebujeme:

250 g rýže basmati, 60 g přírodního tofu a 60 g uzeného tofu, 250 g barevných paprik (červená, žlutá, zelená), 20 g pažitky, 1 lžíce sezamového oleje, 120 g salátové okurky, mořská sůl, černý pepř, půl lžičky bylinkové soli.
Rajčatová majonéza: 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce ostrého kečupu, 1 lžička oleje, 1 lžička citrónové šťávy.

Jak na to:

Rýži spaříme horkou vodou, propereme, slijeme a scedíme. Do hrnce nalijeme studou vodu, vsypeme rýži, mírně osolíme a vaříme 20 minut. Omyté papriky nakrájíme na nudličky, okurku i tofu na kostičky a vše opatrně vmícháme do vychladlé rýže. Dochutíme olejem, solí, pepřem, bylinkovou solí a nasekanou pažitkou.

Podobné recepty:

Salát z uzeného tofu, Zeleninový salát s tofu krutónky, Tofu pro mlsouny, Jarní salát s tofu, Pomazánka s bílým tofu