Čína pro děti i dospělé

Potřebujeme:

300g drůbežího masa z prsního svalu, olivový olej, 1 cibule, 1 lžička Solčanky (či Vegi vegi), 1/2 kg mrkve, 300g steril.kukuřice cukrové, čerstvá šťáva z půlky pomeranče (cca 2 lžíce), pažitka či petržel.nať

Jak na to:

Opláchnuté a osušené drůbeží maso nakrájíme na malé kostičky či nudličky, krátce osmahnene na horkém oleji a vyjmeme.Pak na oleji osmahneme do sklovita drobně nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a hrubě nastrouhanou mrkev, osmahnuté maso, vše podlijeme (nejprve trošku a pak přidáváme) nálevem ze steril.kukuřice, ochutíme Solčankou a dusíme až je maso měkké. Nakonec přidáme steril.kukuřici, zakápneme pomer.šťávou, prohřejeme a podáváme. Nejlépe chutná s rýží, sypané pažitkou či petrželkou.Obměny: místo rýže chutná i brambor, na začátku dušení se může přidat i květák, a já pro pestrost zároveň s kukuřicí přidávám ještě steril. hrášek (bez nálevu, cca 2 lžíce).

Podobné recepty:

Skvělá roláda, Kapiová pomazánka, Cuketová polévka, Zelňačka z gulášovky, Čína ala Nikola