Zelňačka z gulášovky
22.10.2008
1 gulášová polévka z pytlíku (např. Vitana, a to - např. pro dospělé Gulášová pikantní, pro děti Gulášová svačinová), 500 g kysaného zelí, 3 brambory, 1 klobása
Jak na to:V 1,5 litru vody rozmícháme pytlíkovou gulášovku, přidáme 3/4 až celý pytlík kysaného zelí a vaříme cca 15-20 minut. Poté přidáme brambory nakrájené ma kostičky a klobásu nakrájenou na kolečka (my upřednostňujeme klobásu Vysočina, výrobce Krásno) a vaříme do změknutí. Dle chuti můžeme dosolit, popř. i dopepřit, ale gulášovka už je ochucená, tak není třeba. Nakonec lze vmíchat kys. smetanu, popř. i s mouku pro zahuštění, ale my to tak neradi.
Podobné recepty:Fofrzelňačka, Staročeská zelňačka, Vánoční zelňačka pro vegetariány, Jednoduchá a dobrá zelňačka, Vánoční zelňačka s uzeným tofu