Platýz v šafránové omáčce

31.8.2008
Potřebujeme:

Platýz cca 750 g, 1 lžička citrónové šťávy, půl lžičky soli, špetka papriky, 400 ml jogurtu, špetka šafránu, 8 plodů libečku, 1 lžíce sekaných listů fenyklu, 2 lžíce zelené nebo červené papriky, 1 lžíce kukuřičné mouky, 5 stroužků česneku, 1 lžíce usekané petrželky nebo paľitky, 1 lžička mletého černého pepře.

Jak na to:

Z ryby stáhneme kůži, omyjeme ji a osušíme. Potřeme trochou citrónové šťávy, solí a paprikou a necháme ji hodinu odležet. Připravíme si ingredience. Jogurt rozšleháme, nalijeme ho do těžké pánve a zahřejeme. Přidáme šafrán, mletý libeček, fenykl a nasekanou papriku. Vmícháme mletou kukuřičnou mouku a vaříme, dokud směs není hustá, ale přitom vláčná. Pak ochutíme utřeným česnekem a vaříme dalších 5 minut. Přidáme platýze a zlehka ji vaříme, dokud není křehká.
Před podáváním posypeme rybu sekanou pažitkou nebo petrželkou.

Podobné recepty:

Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Fazole v chilli omáčce, Fazole v chilli omáčce, Grilovaný norský losos, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou