Pravá rybí polévka
17.8.2008
kapří hlavy, mlíčí, máslo, kořenová zelenina - mrkev, petržel, celer, pórek, vmasox, vejce, sůl, podravka, petržel
Jak na to:Kapří hlavu důkladně očistíme - tj. odstraníme oči, zbavíme ji žáber, spaříme vroucí vodou a oškrábeme černotu. Na máslo osmahneme zeleninku, po chvíli přilijeme vodu, masox a sůl a přidáme hlavy. Vaříme cca 1/2 hodiny, aby vznikl vývar. Chvíli před koncem přidáme mlíčí (aby se nerozvařilo). Hlavy poté vyjmeme, obereme z nich maso, mlíčí pokrájíme na kousky. Do hrnečku si klepneme vajíčko a do polévky jej vmícháme. Povaříme.Ochutíme podravkou, čerstvou petrželkou.
Podobné recepty:Kyselá garnátová polévka, Pravá Slovenská kapustnica, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka, Rybí polévka s chřestem a bílým vínem