Kynute houskove knedliky

Potřebujeme:

450 g hrube mouky, 10 g droždí, špetka cukru, 200 ml mleka, 1 vejce, špetka soli, 3-4 rohliky (nemusí byt)

Jak na to:

Do prosate mouky uděláme dulek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme asi třetinou vlažného mléka, zlehka promicháme a nechame vykynout.Pote vmichame zbyle vlažne mléko s rozšlehaným vejcem, osolime a vypracujeme vlačne ťesto.Dobře propracujeme, aby do neho vniklo co nejvice vzduchu, dobře vypracovane těsto tvoři bubliny, které se na povrchu trhaji, těsto bude pak kypré.K dobře vypracovanemu těstu přidáme na kostičky nakrajene rohliky a nechame 3/4 hodiny kynout.Z těsta vytvarujeme dve šisky, vložíme je do hrnce s osolenou vrouci vodou a vaříme 20-25 minut.Uvařene knedlíky propichneme vidličkou a kraječem nebo nití je nakrajime na plátky.

Podobné recepty:

Pivní chilly guláš s houskovými knedlíky, Houskové knedlíky, Houskové knedlíky, Houskové knedlíky, Babiččiny houskové knedlíky