Sýrové roládíčky

Potřebujeme:

Sáček plátkového Eidamu (musí být silnější plátky), šunkový salám, moravanka (kunovjanka apod.), čtvereček měkkého sýru, trochu másla, podle chuti krenexu a ostré horčice - moravanku a další suroviny smícháme - zeleninu nakrájíme na malé kostičky

Jak na to:

Připravíme si větší prkénko a váleček.
V kastrůlku ohřejeme vodu, ale nesmí vřít. Vložíme do ní plátek sýru (nebo 2 tenší plátky) a necháme mírně roztavit. Lžíci vytáhneme a hned rozválíme.
Když se to roztrhne, necháme sýr ztuhnout a tento proces opakujeme. Chce to cvik a vytrvalost.
Vyválíme obdélník (15x25 i delší, poklademe salámem a do poloviny rozetřeme zeleninovou směs. Srolujeme podélně a zabalíme do fólie či sáčku a dáme do lednice na pár hodin ztuhnout. Vše opakujeme s ostatními plátky sýru.
Pak roládičky nakrájíme na plátky ne moc slabé, aby se suroviny z koleček nevysypaly a podávame.

Podobné recepty:

Roládičky se šunkou a banánem, Sýrové koule s kyselou krémovou smetanou a křenem, Smažené korbáčiky z ovčího sýra, Květákovo-bramborové placky, Kotlety ve šlehačce