Pstruh s mandlemi

8.10.2008
Potřebujeme:

4 pstruhy, 2 cibule (nakrájené nadrobno), 2 stroužky česneku (nasekaný nadrobno), špetka mletého pepře, 50 g mandlí (předem spařených, oloupaných, nasekaných nadrobno), 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce citrónové šťávy, 100 ml bílého vína, 4 lžíce oleje, voda na podlití

Jak na to:

Rybu očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Rozpálíme 2 lžíce oleje a rybu po obou stranách opečeme. Vyjmeme, dáme na talíř a uložíme do tepla. Na 3 lžících oleje osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, zaprášíme moukou, promícháme, zředíme vínem, podlijeme mírně vodou a povaříme. Nakonec omáčku opepříme, přidáme rajčatový protlak, nasekané mandle, zakapeme citrónovou šťávou a důkladně promícháme. Dle chuti osolíme.
Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Pečený pstruh s mandlemi, Pečený pstruh s mandlemi a citronovou omáčkou, Pstruh s mandlemi, Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pstruh s mandlemi