Rajčata pod peřinou
24.9.2008

5 středních rajčat, pepř, sůl, 1/2 sklenice majonézy, 1/2 sklenice smetany, 4 stroužky česneku, pažitka, 150 gramů sýra
Jak na to:Rajčata opláchneme, osušíme a nakrájíme ostrým nožem na plátky. Uložíme je v míse a osolíme a opepříme. Majonézu smícháme se smetanou, rozmícháme v ní utřený nebo rozmačkaný česnek a zalijeme jí rajčata. Majonézu posypeme nadrobno nasekanou pažitkou a celek přikryjeme na drobno nastrouhaným sýrem. Salát dáme přibližně na hodinu vychladit. Ideálně se hodí ke grilovaným jídlům.
Podobné recepty:Pohanková kaše, Bio jáhly s řasou wakame, Řízky pod jablečnou peřinou, Polévka z čerstvých rajčat 1 - 2 roky, Kuře pod peřinou