Kuře pod peřinou

Potřebujeme:

1 menší kuře, 3-4 starší rohlíky, 2 vejce, 2 dcl mléka, 1 menší cibulku, 2-3 stroužky česneku, petržlen. nať, olej, pepř, sůl, mletou červenou papriku, vegetu, příp. i nakrájenou šunku nebo kuřecí játra

Jak na to:

Kuře zbavíme kůže a omyjeme. Pekáč polijeme trochou oleje. Poklademe kuře, které osolíme a posypeme paprikou. Můžeme přidat i koření.
Rohlíky nakrájíme na drobno a vložíme do misky. Polijeme mlékem a promícháme (musí být dobře nasáklé mlékem). Do druhé misky dáme asi 4-5 lžíce hladké mouky, dvě celá vejce a pořádně promícháme. Do masy nastrouháme cibulku a česnek. Přidáme nasáklé rohlíky, petrželku, lžičku vegety, mleté ​​papriky, podle chuti pepře, trošku soli a dobře promícháme.
Pak navrstvíme na kuře. Přikryté dáme do vyhřáté trouby péct. Troubu vyhřejeme na 220 stupňů. Pečeme asi 45 minut zakryté, pak dáme alobal dolů a dopékáme asi 15 minut, dokud se začne povrch troška připékat.

Podobné recepty:

Pohanková kaše, Kuře se zakys. smetanou, Kuře po Španělsku, Lupínkové kuře, Dietní kuře s bramborovými lupínky