Berlínský bramborový salát
2 kg brambor, salátová okurka hadovka, kelímek zakysané smetany, lžíce plnotučné hořčice, lžíce majonézy, cca 3 stroužky česneku, lžička moučkového cukru, lžíce oleje, sůl, pepř
Jak na to:Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na kostičky jako na klasický salát, mohou být větší kousky, okurku oloupeme, podélně rozkrojíme čtvrtky a pak nakrájíme na plátky, smícháme v míse s brambory, osolíme a uděláme si zálivku, do hrnku dáme rozetřený česnek, cukr, olej, pepř, majonézu, hořčici a vše smícháme se smetanou (dávám smetany víc - 1 a 1/2 kelímku někdy i dva, záleží jak má kdo rád. Zálivkou zalijeme brambory s okurkou a promícháme. Dáme vychladit a podáváme k řízkům nebo pečenému masu.
Podobné recepty:Bramborový salát s celerem a jablky, Bramborový salát se zelím, Bramborový salát s hlívou, Jarní bramborový salát s ředkvičkami, Vídeňský bramborový salát