Telecí maso se smetanou a fazolkami
600 g telecího masa, 600 g zelených fazolek, 2 cibule (nakrájené na malé kousky), 2 lžíce sádla, 250 ml kysané smetany, špetka mleté sladké papriky, sůl dle chuti, sádlo na vymazání, voda na podlévání fazole
Jak na to:Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Fazolky očistíme a po délce rozkrojíme. Na pánvi rozehřejeme jednu lžíci sádla a nakrájenou cibuli na něm zpěníme. Přidáme maso, které osolíme, okořeníme paprikou a opečeme. Mezitím zvlášť v jiném kastrolu podusíme na jedné lžíci sádla hromady a směs vložíme do sádlem vymazané zapékací nádobky, zalijeme smetanou a zapékáme 20-30 minut. Podáváme s čerstvým chlebem nebo s rýží.
Podobné recepty:Dušená telecí, Telecí steaky s borůvkovou omáčkou, Telecí medailonky se salátem, Telecí nudličky s olivami, Telecí maso na žampionech