Kuře s pomerančovou omáčkou a mandlemi

Potřebujeme:

naporcované kuře, 2 dcl pomerančové šťávy, 2 lžíce cukru, 1 pomeranč, 3 lžíce oloupaných nasekaných mandlí nebo vlašských ořechů, mletý pepř, sůl, 2 lžíce rostlinného tuku nebo oleje na pečení

Jak na to:

Naporcované kuře zbavené kůže a viditelného tuku potřeme solí a trochou pepře a na tuku opečeme ze všech stran dozlatova. Potom přilijeme trochu horké vody, přiklopíme a zvolna dusíme do měkka. Občas porce otočíme a podle potřeby podlijeme.
Měkké maso vyjmeme a dáme na teplo. Do vydušené šťávy nyní přidáme pomerančovou šťávu, cukr, na kousky nakrájený pomeranč a krátce povaříme. Podle chuti omáčku dosolíme a opepříme.
Omáčku přelijeme přes kuře a vše posypeme sekanými mandlemi nebo ořechy.

Podobné recepty:

Kuře s mandlemi, Kuře s jablky a pomeranči, Kuře po staročesku, Kuře na Cole, Kuře se zakys. smetanou