Italské rizoto

olivový olej, cibule, mrkev, celer, rýže, ½ bujónu (jakéhokoliv), 1 dcl bílého vína, strouhaný sýr, žampiony, sůl, pepř
Jak na to:1. na olej dáme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku
2. rozpustíme si ½ kostky bujónu v 150 ml vody
3. nakrájíme na kostky mrkev, celer a česnek a přidáme k cibulce a 5 minut mícháme
4. pak přidáme 100g syrové propláchnuté rýže a opět mícháme, dokud se nám rýže nezačne přichytávat
5. poté přidáme 1 dcl bílého vína, povaříme 2-3 minutky, aby vyprchal alkohol
6. potom přidáme rozpuštěný bujón, osolíme a opepříme
7. velmi pomalu to celé dusíme cca 10 min
8.těsně před koncem přidáme na větší kousky nakrájené syrové žampiony a strouhaný sýr
9. promícháme a na hrnec přiložíme poklici a vše je hotovo.
Italské rizoto, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Italské rizoto s artyčoky