Italské rizoto s artyčoky
11.1.2011
4 artyčoky, 50 g slaniny, 1 stroužek česneku, trocha sekané zelené Petrželky, 750 ml vody, 250 g rýže, sůl, mletý pepř, 4 lžíce strouhaného parmezánu
Jak na to:Artyčoky dobře opereme, odstraníme vnější tvrdé lístky a odkrojíme všechny tuhé části. Dužninu nakrájíme na drobné kousky a dáme do studené vody. V hrnci osmahneme s petrželkou jemně nakrájenou slaninu, česnek, přidáme okapané artyčoky a zalijeme vodou. Jakmile se voda začne vařit, přisypeme přebranou rýži, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Do hotové rýže přimícháme strouhaný sýr.
Podobné recepty:Italské kuře s artyčoky v pánvi, Zapékané artyčoky se šunkou, Artyčoky se sýrem, Artyčoky po milánsku, Uzený losos s artyčoky