Italské kuře s artyčoky v pánvi
6.10.2008
1 očištěné vykuchané kuře, 60 g másla, 1 stroužek česneku, 6é g uzeného masa, sůl, mletý pepř, 100 ml bílého vína, 4 artyčoky, vývar.
Jak na to:Kuře nasekáme na drobné kousky a osmahneme na másle s třeným česnekem a na malé plátky nakrájeným uzeným masem. Osolíme a opepříme, podlijeme bílým vínem a mícháme, dokud se víno nevydusí. Mezitím očistíme artyčoky, odkrojíme tvrdé části, dužnatou část nakrájíme na kousky a přidáme ke kuřeti. Zalijeme troškou vývaru a dusíme doměkka.
Podobné recepty:Italské rizoto s artyčoky, Zapékané artyčoky se šunkou, Artyčoky se sýrem, Artyčoky po sicilsku (carfioci alla siciliana), Uzený losos s artyčoky