Studené hovězí s paprikami a celerem

Potřebujeme:

500 g hovězí svíčkové nebo nízkého roštěnce, půlku většího celeru, 4 zelené papriky, půlku šálku solamylu, nastrouhaná ředkev a chilli papričky, 1 pórek
Omáčka pon-zu: půl žálku citrónové šťávy, půl šálku sójové omáčky, půl šálku vývaru.

Jak na to:

Maso nakrájíme na tenké plátky. Celer očistíme a rovněž nakrájíme na plátky. Papriku překrojíme na čtvrtiny. Hluboký kastrol nebo kotlík naplníme do tří čtvrtin vodou (na každých pět šálků vody dáme 1 lžičku soli) a vodu přivedeme do varu. Připravíme si hrnec s ledovou vodou, nejlépe s několika kostkami ledu Masové plátky, celer a papriku zbavenou semen obalíme v solamylu. Plátky celeru ponoříme do vařící vody a ponecháme tam tak dlouho, dokud se voda znovu nezačne vařit. Poté ihned vyjmeme a dáme do ledové vody prudce vychladnout. Stejným způsobem připravíme maso a paprikové lusky. Vychlazené potraviny dáme do ledničky a necháme je tam až do doby podávání na stůl.
Podáváme společně s nastrouhanou ředkví, omáčkou pon-zu a nakrájeným pórkem.

Podobné recepty:

Hovězí plátky s dušenými paprikami, Hlíva s těstovinami, Selská hovězí polévka, Hovězí polévka s játrovými knedlíčky, Hrachová polévka s celerem