Kuře se zelím a bramborem

1 x kuře nebo kuřecí nožičky, 500 g kysaného zelí, 6 středních brambor, 2 x klobása, máslo, sůl, pepř
Jak na to:Postup přípravy: Kůře rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm velká kolečka, klobásu nakrájíme také na kolečka. Zakysané zelí i se šťávou poklademe na dno zapékací skleněné misky, promícháme s klobásou a bramborami. Na tuto směs poklademe osolené a opepřené kuřecí čtvrtky. Podlijeme vodou, přiklopíme víkem a vložíme do předhřáté trouby na maximum. Pečeme, dokud kuře není měkké a během pečení podléváme vodou, pokud je třeba. 10 minut před podáváním odkryjeme víko, na kuře pokladame plátky másla a necháme chvilku zapéct do křupava.
Kuře pak podáváme s upečeným zelím, klobásou a bramborem
Kuře na způsob kachny, Nadívané kuře zalité pivem, Kuře na soli , Kuřehusa, Kuře na pivě plněné zelím